5 Apr 2013

Počinje odbrojavanje za polazak u letnje avanture

Stigli smo do odbrojavanja na dvocifren broj - manje od 100 dana ostalo je do kampa.

Još 87 dana, 12 nedelja, 2088 sati, 125.280 minuta, 1.516.800 sekundi :)(Link za odbrojavanje je ovde)

Kako se pakovati?


Prijavili ste vaše dete za kamp i vreme za polazak brzo dolazi. Uskoro ćete im spakovati kofere (ili će oni sami) i slati ih na njihove letnje avanture… ali pitanje je, šta tačno spakovati? Šta je u redu poneti, a šta ne? Kako ćete znati tačno s čim da pošaljete dete od kuće? Evo nekoliko stvari koje treba znati kada se pakujete za kamp.

Pre nego što uopšte počnete, prvo što ćete želeti da uradite je da proverite da li već imaju listu napisanu umesto vas. Neki kampovi (kao naš :)) imaju korisne papire koje možete odštampati, na kojima ima lista stvari koje su preporučene i one nedozvoljene. Neki kampovi dozvoljavaju mobilne telefone, MP3 plejere i laptope, dok su neki potpuno "isključeni iz struje". Proverite na sajtu kampa, ili ako niste sigurni, samo nas nazovite. Osoblje će vam rado objasniti.

Kada utvrdite šta je dozvoljeno, a šta ne, vreme je da se bacite na posao. Najlakša stvar je napraviti prostu listu. Na vrh parčeta papira napišite tri kolone: 

Higijena    Odeća     Lične stvari

Higijenske stvari

Kolona sa higijenom bi trebalo da uključuje pribor za tuširanje, dezodorans, četke za kosu, pastu za zube sa četkicom, ženske stvari za tinejdžere i kreme. Ako Vaše dete uzima neke lekove, obavezno ih napišite i proverite sa kampom da li imaju zdravstveni list koji trebate da popunite. Sprej protiv komaraca, krema za sunčanje i mali pribor za prvu pomoć, sve su stvari koje nije loše ubaciti.

Odeća

Pod odećom ne zaboravite da napišete koliko će trebati pari čarapa i gaća, kao i broj pantalona i šortseva. Letnje majice i kupaći se podrazumevaju. Za malo hladnije večeri ili dane sa nepredvidivim vremenom, poneti duks sa kapuljačom nije loša ideja, čak i jaknu u slučaju da padne letnja kiša.  Ostali predmeti koje možete razmotriti su šeširi i naočare za sunce, kao i prikladna obuća (sandale, patike za sport ili papuče za plažu). Obavezno spakujte par peškira za plažu. I na kraju, da ne zaboravimo pidžame i sobne papuče!

Lične stvari

Poslednju kolonu ćete hteti da popunite sa predmetima kao što je uramljena slika porodice, za stočić pored kreveta, omiljen jastuk, ili možda neku plišanu igračku koje vaše dete voli. Ako kamp dozvoljava elektroniku, upišite je ovde, ali pređite sa detetom preko pravila oko korišćenja telefona i laptopa. Ostale lične stvari koje biste mogli da ubacite jesu nekoliko koverata sa upisanom adresom, hemijska olovka, fotoaparat i neka dobra knjiga. Još neke zabavne stvari koje možete da dodate na listu jesu špil karata ili društvena igra. DVD sa omiljenim filmova i muzikom, kojoj će se i druga deca radovati, dobrodošli su.Mala baterijska lampa može biti korisna, kao i određena količina novca, ako vaše dete bude želelo da kupi neki suvenir ili nešto za grickanje.

Biti dobro pripremljen unapred će osigurati pakovanje bez nerviranja i uživanje tokom odlaska u kamp!