8 Apr 2014

Ukoliko imate zanimljivu ideju za aplikaciju - prijavite se za učešće na HakatonuVerovatno ste već videli da se od 16. do 18. maja, 2014. u Mikseru organizuje Social Change Hackathon.

Organizacija SEE ICT iz Beograda, uz podršku IEEE Foundation, po drugi put organizuje projekat „Social Change Hackathon” -”Hakaton za promene“ koji povezuje aktiviste i IT profesionalce iz cele Srbije u zajedničkom poduhvatu kreiranja društveno korisnih aplikacija. Događaj će se održati u maju, a uskoro možete da očekujete više informacija o tačnom datumu kao i lokaciji.

Rezultat Hakatona će biti 15 mobilnih i veb aplikacija koje će aktivirati građane, upotpuniti aktivističke projekte, ponuditi rešenja lokalnih problema i podstaći pozitivne promene.Prijavi se! 


Zašto i mi idemo na NGO Connection Day  25. aprila, 2014. ?


Ideja vodilja Social Change Hackathona je da kroz razvoj veb i mobilnih aplikacija doprinese rešavanju različitih svakodnevnih problema građana širom sveta, pomogne povezivanju i zajedničkom ostvarivanju ciljeva, informisanju i pokretanju promene u lokalnoj zajednici.

Važan deo Hakatona su i aktivisti, kojima se preporučuje veoma korisna konferencija NGO Connection Day 2014, zakazana za 25. april u Beogradu. U pitanju je jednodnevni događaj, namenjen organizacijama civilnog društva koje su registrovane u Srbiji, a koje su zainteresovane za unapređenje svog uticaja na društvo kroz primenu najnovijih tehnologija u svakodnevnom radu.


Cilj ovog događaja je da se povežu svi oni koji su zainteresovani da jedni od drugih uče o korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija za ostvarivanje ciljeva organizacije, kao i da učesnicama bude predstavljen softver i tehnološka rešenja koja Microsoft organizacijama civilnog društva nudi potpuno besplatno kroz svoj “Software donation program“. Svake godine više od 70.000 organizacija iz više od 110 zemalja sveta koristi ovaj program.

Takođe, biće reči i o drugim oblicima saradnje organizacija civilnog društva sa Microsoftom, a imaćete priliku i da probate neka od Microsoftovih rešenja na licu mesta.

Učešće je besplatno, ali je neophodno prijaviti svoje učešće najkasnije do 16. aprila.

Dakle, NGO Connection Day 2014 – petak, 25. april od 12 do 17 časova Avantura Bar&Food, kod kule Nebojša.

Ovo je odlična uvertira ne samo za Social Change Hackathon, već i za radionicu za sve učesnike, koja će mu prethoditi jer će upravo ljudi iz Microsofta biti jedni od mentora na istoj.

Pratite ih na Twitteru i na Facebook stranici.


Tekst preuzet sa : http://hakaton.rs