3 Aug 2015

Komp Kamp 2015. u slikama

Našu osmu godinu sa komp kamperima provodimo u Vrdniku i po prvi put i u Sokobanji.
Iskustva i zaključci mogu se najbolje sagledati preko fotografija.

Zato, dragi čitaoci ovog bloga, molim vas da pogledate deo iz  albuma na linku, gde imamo oko 10 hiljada fotografija samo za leto 2015. (pomnožite sa 8 godina rada Komp Kampa, trebalo bi nedelju dana da se sve slike pogledaju.)Imamo ovog leta ukupno 5 smena, koje traju po 14 dana. Ukupno 103 dece se registrovalo, nešto manje nego prošlog leta, jer smo tako i rezervisali broj mesta da bi u svakoj smeni bilo optimalno po 25 dece. Prošlog leta imali smo malu gužvu, 124 kompkampera, jer nam je bilo žao da nekog ne primimo za člana. Zato je preporučljivo da se deca registruju već u oktobru za sledeće leto, jer su kapaciteti za smeštaj ograničeni.

Pored rada na računarima i brojnih gostiju koji su pomagali deci savetima i sugestijama oko softvera, načina korišćenja računara i pričali uopšte o životu i radu programera, bezbednosti na internetu i šta sve korisno može da se radi na računaru, deca su imala izbor u gotovo svim vrstama sporta, kreativnih radionica, pravili smo izlete i bezbrojne šetnje u prirodi.


Glasanje za radove imali smo u svakoj smeni (demokratski:) ), a najbolji radovi u oblasti Game dizajna biće objavljeni po završetku sezone, najkasnije tokom septembra.

Novo partnerstvo ostvarili smo ovog lete sa Inženjerima zaštite životne sredine, da bismo decu uveli u ono što ih čeka u budućnosti, sa temom: koliko je važna zaštita i održavanje životne sredine (setimo se filma WALL-E). Ovo dragoceno druženje planiramo da nastavimo i ubuduće, svakog leta.

Malo je jedan tekst o kampu 2015. Ostaje nam 10 meseci do sledećeg, da sabiramo utiske iz ovogodišnjeg i pojedinačno da objavljujemo sećanja.